ThruNite Catapult V2

DSC_2888
DSC_2895
DSC_3179 DSC_3178

ThruNite startede med en lille lygte til nøglerings brug, derefter forsatte de med en stor langlysende lygter og denne her er så anden udgave af den langtlysende lygte, med nogle forbedringer. Lygten leveres som en kort lygte og en forlængelse, men til det meste brug skal forlængeren bruges. Lygten har to lysstyrker, hvilken der er valg afhænger af om hovedet på lygten er løst eller fastspændt, lygten har ingen blinkeindstillinger. Afbryder på bagenden af lygten bruges kun til at tænde/slukke med. Med kun to lysstyrker og ingen blinkeindstillinger har lygten ikke brug for en microprocessor, dette betyder at driver kredsløbet kan laves mere simpelt. Lygten er lavet af aluminium med type 3 anodisering, som giver en meget holdbar overflade.

DSC_2884 DSC_2885

Lygten leveres i en simpel papæske med et skumindlæg.

DSC_2887

Indholdet af æsken er: Lygte med forlænger, håndledsrem, 5 extra O-ringe, en GITD (Glow in the Dark=lys i mørket) gummihætte til afbryderen, en manual, garanti/serial nummer kort og 2 ekstra afbrydere.

DSC_2889 DSC_2891 DSC_2896

Lygten har en glat reflektor med en SST-50 lysdiode i bunden. Med en frontring af rustfrit stål, kan lygten holde til ret grov behandling.

DSC_2897

Hovedet har nogle finner for at forbedre kølingen, en kraftig lysdiode skal af med en del varme.

DSC_2892

Forbindelsen fra hovedet til batterier er med en fjeder, så det er muligt at bruge batterier med flad top. Den gyldne ring i hovedet er forbindelsen til høj lysstyrke, dvs. når lygten er skruet samme, så har batterirøret forbindelse til ringen og dermed vælges høj styrke. Til lav styrke løber strømmen i gevindet.

DSC_3334

Gevindet er det almindelige trekantede gevind og det har ingen anodisering fordi der skal løbe strøm i det. Der er O-ringe i alle samlinger.

DSC_2899 DSC_2898

Kroppen består af to stykker rør, som kan skrues sammen. Selve samlingen mellem de to dele er lavet så den er jævn, så kroppen virker som et stykke, ikke to stykker med en samling. Resten af kroppen har en diamant formet rifling, som giver et godt greb om lygten. Både hovedet og bagenden har større diameter end kroppen, så risikoen for at lygten kan glide ud af hånden er lille.

DSC_2902 DSC_2893

Bagenden på lygten er udformet så den kan stå på den, der er også huller til at montere håndledsremmen i. Der sidder en sort gummi hætte over afbryderen, som er af den type der aktiveres ved et let tryk og låser når den trykkes helt ned, dvs. god til at signalere med.

DSC_2903

Her er en af de ekstra afbrydere, men der sidder mere end bare en afbryder på kredsløbskortet. Det er en 10uF kondensator som sidder i parallel med afbryderen, måske er det årsagen til at der medfølger to ekstra afbrydere, da en kondensator monteret direkte over en afbryder vil øge sliddet på afbryderen.

DSC_2894

Ovenstående billede viser hvor meget jeg kunne skille lygten af uden brug af værktøj. Læg mærke til at forlængeren er monteret ved hovedet.

Jeg var ret glad for den første Catapult og jeg syntes at V2 er en forbedring (Det afhænger dog af hvordan man bruger den). Ved at fjerne valget af lysstyrker fra afbryderen, er lygten blevet meget bedre til taktiske formål, da det fjerner risikoen for at skifte lysstyrke. Den rustfri stålring i fronten sikre også at lygten kan holde til en del.



Tekniske data og målinger

DSC_3337

Med forlængeren kan lygten enten bruge 2x18650 eller 4xCR123 batterier og uden forlængeren bør der bruges 2xIMR16340 batterier (På lav kan den også bruge 2xCR123), men det giver en meget kort drifttid. Jeg vil begrænse mine målinger til lygte med forlænger.

Målt størrelse og vægt:
Længde: 256 mm
Diameter: 30 til 59 mm
Vægt: 542 gram med 2x18650 og 514 gram med 4xCR123

Lygten bruger en Luminus SST-50 lysdiode.

Measurements

I ovenstående tabel har jeg lavet målinger med både 18650 og CR123 batterier. Estimated for drifttid er baseret på 2200mAh 18650 og 1400mAh CR123. Lumen værdien er skaleret fra den specificerede maksimum værdi.

CurrentLux

Et scan over spændingsområdet viser at lygten har en god stabilisering ned til 4.5 volt. Lygten bruger 15 watt på høj og 3.6 watt på lav, men små variationer afhængig af spændingen. Læg mærke til at lygten bruger omkring 3.5 ampere lige før den lukker ned, denne strøm er ok for 18650 batterier, men er lidt høj for CR123 batterier.

Runtime

Den gode stabilisering giver en meget flad drifttid kurve, dog er drifttiden for CR123 meget kortere end forventet. Mit gæt er at det store strømforbrug får spændingen til at falde ned til 4 til 4.5 volt. Der vil lysstyrken blive dæmpet, fordi lygten er lige på grænsen til at gå ud, men så snart strømforbruget falder, stiger spændingen igen, det kan også forklare den blafren jeg så i lyset, da det var dæmpet.

Lygten har en indbygget temperatur sensor, som vil slukke for lygten hvis den bliver for varm. For at teste dette lagde jeg lygten på et bord med friske 18650 batterier i, efter en time var temperaturen på lygten steget 43 grader, uden at lygten slukkede. Temperaturen på ydersiden af lygten var 68 grader, men lygten skal først slukke når den når op på 120 grader ved lysdioden, så jeg går ud fra at den ikke var varm nok til at slukke. Det betyder at lygten har en god køling.

Der er ingen kurver at vise, da lygten har en god stabilisering, ingen pwm og ingen blinkeindstillinger.



Sammenligning med andre lygter

JetBeam M2S, Jetbeam RRT-3, Fenix TK40
DSC_3406a DSC_3407a DSC_3408a

Fenix TK45, ThruNite Catapult, ThruNite Catapult V2
DSC_3409a DSC_3410a DSC_3411a

For den fulde sammenligning med andre lygter med grafer og fotos af lyset se her.



Noter

Jeg har fået lygten af ThruNite for at skrive en anmeldelse af den.