Icon Solo

DSC_3709

DSC_3803 DSC_3804 DSC_3805

Icon er ikke et gammelt firma, men de deler adresse og designer med et gammelt og velkendt firma indenfor professionelle lygter: Surefire. Icon designer ikke lygter som et sort rør, men bruger farver og andre design elementer for at få et anderledes udseende. Sole er en aluminiums lygte med type II anodisering og den har to lysstyrker.

DSC_3703 DSC_3706

Lygten bliver solgt i en farvestrålende indpakning, med hele vejledningen trykt på ydersiden. Lygten leveres med batterier installeret, men batterierne var tomme i min lygte. Der medfølger intet ekstra med lygten.

DSC_3711 DSC_3715

Lygten har en glat reflektor og en ukendt lysdiode. Normalt vil en glat reflektor betyder at der er en del ringe i lyset, men det er ikke noget problem her.

DSC_3770 DSC_3717

På lygtens store hoved er der blevet plads til navnet på lygten og til "Icon" symbolet. Den trekantede facon er god at holde på, og den kan også forhindre lygten i at rulle, men det klares nu fint af clipsen.

DSC_3718

Lige bag ved hovedet er der nogle små fordybninger.

DSC_3719

Lygten har en stærk clip. Jeg kunne ikke fjerne den uden værktøj.

DSC_3723

Lygten åbnes til bagenden, hvor der er et godt gevind og en O-ring. Gevindet til clipsen kan også ses, men enten er det skruet meget stramt sammen eller også er den limet.
Bagenden kan ikke løsnes, så lygten ikke kan tænde, anodisering er ikke stærk nok til at isolere.

DSC_3731 DSC_3725

Et kig ind i batterirøret viser forbindelsen til batteriet i lygtens hoved. Som sædvanlig er fjederen placeret i bagenden.

DSC_3721

Kontakten på bagenden har en gummihætte, som skal trykkes let ned for at tænde lygten og helt ned for at låse. En hurtig sluk/tænd vil skifte til høj lysstyrke.Lygten har nogle gode sider: Den mekaniske kvalitet er rigtig god og jeg er syntes god om kontaktens virkemåde. Lygten er beregnet til alkaline batterier og den ligner ikke bare et metalrør. Jeg syntes dog at den er for tyk til en penlygte og jeg ville også gerne have haft noget kraftigere lys.Målinger og data

DSC_3772 DSC_3771

Lygten er kun opgivet til at bruge alkaline batterier, men den virker fint på alle type 1,5 volt batterier (Alkaline, NiMH, lithium).

Målt størrelse og vægt:
Længde: 142 mm
Diameter: 15 til 18.9 mm
Vægt: 66 gram med to eneloop batterier

Lygten bruger en uspecificeret led.

Measurements

Ovenstående målinger er lavet ved 2.4 volt. I tabellen har jeg estimeret drifttiden ud fra 800mAh eneloop batterier. Lygten er ikke særlig kraftig, hvilket giver en lang drifttid, men hvis lysstyrker og drifttid sammenlignes med andre lygter på mellem (det er cirka samme lystyrke som Solo på høj), så er drifftiden ikke speciel lang.

CurrentLux

Et spændings sweep viser at lygten ikke har nogen regulering, men ændre lysstyrke afhængig af spændingen. Dette giver en lang drifftid på alkaline batterier, især ved lave lysstyrker.

Runtime

Her er drifttiden målt med både alkaline og NiMH. Da alkaline har kortere drifttid end NiMH tyder det på at belastningen på høj lysstyrke stadig er for høj til at få det maksimale ud af batterierne.
Drifttiden er dog lidt længere end de opgivne 3 timer.

SoloPWMLow

Lygten bruger pwm på 516 Hz til at styre den lave lysstyrken. Det er hurtigt nok til ikke at være iøjefaldende.Sammenligning med andre lygter

4Sevens Preon II cool, 4Sevens Preon II neutral, 4Sevens Preon II warm
DSC_3754a DSC_3755a DSC_3756a

Icon Solo, Fenix LD05, EagleTac P20a2
DSC_3757a DSC_3758a DSC_3759a

Den fulde sammenligning med flere billeder af lyset og grafer med målinger findes her.