EagleTac PN20a2
DSC_1554

EagleTac lavet et pænt udvalg af lygter, men dette her er deres første som bruger 2xAAA batteri. Lygten har to lysstyrker og ikke nogen blinkindstillinger. Betjeningen er simpel, tænd/sluk med en trykknap i enden som aktiveres ved et let tryk og låser når den trykkes helt ned, hvis lygten ikke er skruet helt sammen er den på lav lysstyrke, skru helt sammen for høj lysstyrke. Overfladen på lygten er i HA (type 3 anodiseret) og skulle dermed være forholdsvis robust.


DSC_1538 DSC_1543

DSC_1541 DSC_1540

Lygten kommer i en tynd pap æske, men masser af symboler og specifikationer på.

DSC_1544

Æsken indeholder selvfølgelig lygten og manualen, der er også et batteri, ekstra O-ring. Alt sammen meget normalt tilbehør, men ud over det er der en diffuser, som kan være meget nyttig.

DSC_1545 DSC_1548

Et kig forfra på lygten viser Cree XP-E lysdioden, monteret i en OP (Orange Peel, appelsinskal) reflektor. Det kan også ses at lygten har nogle små "tænder" rundt om glasset, så kan det ses at lygten er tændt selvom den stilles med hovedet nedad.

DSC_1583 DSC_1582

Ydersiden af hovedet har en let rifling så det giver et bedre greb når hovet skal drejes. Denne rifling kunne dog godt have været noget længere, i stedet for at bruge pladsen til en advarsel.

DSC_1550

Et kig bag ind i hovedet viser forbindelses ringen til høj (yderst), en ring til beskyttelse mod forkert istatte batterier og knoppen i midten er batteri forbindelsen.

DSC_1552

Gevindet på batterirøret er blankt da det bruges i det elektriske kredsløbet, enden af batterirøret er også blank da det er forbindelsen til høj lysstyrke. Bag gevindet kan der også ses en O-ring, som gerne skulle gøre lygten vandtæt.

DSC_1557 DSC_1561

Lygten er udstyret med en clips, som er presset ind i en slidse, jeg kan ikke umiddelbart dreje eller fjerne den.

DSC_1563

På bagenden af lygten sidder tænd/sluk trykknappen, udformningen af den forhindre at lygten kan stå på bagenden, men gør trykknappen let at komme til.


DSC_1566 DSC_1549 DSC_1556

Diffuseren kan presses på hovedet af lygten og sidder rimelig fast.

DSC_1618 DSC_1620

Her er et eksempel hvor diffuseren hjælper på lyset. Første billede er uden diffuser, hvor midten er kraftigt oplyst, mæste er med diffuseren, her er belysningen meget mere jævn.En rimelig lygte i penlight størrelse, den har en simpel tænd/sluk knap som kan bruges til signalering, uden at blive generet af de to lysstyrker. Lygten er dog lidt stor og ikke helt så elegant i udformningen som nogle af den andre penlight på markedet. Diffuseren er nyttig, men det kræver at man har den ved hånden, når den skal bruges.Målinger og data

DSC_1580

Lygten kan bruges med alle 1.5 volt kemier (Alkaline, NiMH, Lithium), det er ikke muligt at bruge 2xLiIon batterier, det vil ødelægge lygten.

Specifikationerne siger 22 og 100 lumen i 6 timer og 1 time. En måling viser at forholdet mellem høj og lav passer op til cirka 2.7 volt, hvorefter lav stiger i lysstyrke. Dvs. med Lithium batterier eller friske Alkaline/NiMH vil lav være for høj.

Målt størrelse og vægt:
Længde: 138 mm (Slukket), diffuser forlænger med 4.5 mm
Diameter: 12.2 til 16.4 mm, diffuser 19.2 mm
Vægt: 55.6 gram med eneloop AAA batteri (Diffuseren tilføjer 1.2 gram)

Lygten bruger en Cree XP-E R2 led i cool white udgave (Lygten fås også i en varmere udgave).

CurrentLux

Lygten er specificeret til at virke fra 0.8 volt til 3.2 volt, en test med forskellige spændingen viser at det passer nogenlunde, ved 3.2 volt går lygten i direkt drive og lysstyrken stiger drastisk. Lav lysstyrke vil begynde at stige ved 2.7 volt.
På æsken skriver EagleTac at de bruger en 3 watt lysdiode (hvilket er korrekt nok), men lysdioden bliver kun tilført 1.5 watt på høj.

Runtime

RuntimeLow

Drifttiden på kraftig lysstyrke er omkring 69 minutter med eneloop og lygten her en rigtig god stabilisering af lyset, som også spænding/strøm/lysstyrke grafen viser. På lav lysstyrke kan det ses at lygten starter lidt højere og når batteriet så er faldet til 2.7 volt forbliver lysstyrken stabil indtil der er gået 6 timer og 52 minutter.Jeg har ikke lavet diverse kurver af lyset, da der ikke er noget at vise, der er intet pwm eller andet støj i lyset og heller ingen blinke indstillinger.Sammenligning med andre lygter

Sammenligninger med andre lygter og fotos af lyset er her.