4Sevens Preon ReVO

DSC_3785
DSC_3799
DSC_3802

ReVO er den anden AAA lygte som 4Seven designer (Den første blev kun kaldt Preon). Denne lygte har næsten samme indstillinger som den gamle Preon, dvs. 3 lysstyrke og 3 skjulte blinke indstillinger. Betjeningen er også den samme med at løsne/stramme hovedet for at tænde/slukke og skifte indstillinger. For at komme til blinkeindstillinger skal der tændes/slukkes 7 gange hurtigt efter hinanden. Standard udgaven af lygten er i aluminium med en overfladen i HA (type 3 anodiseret), men der er også lavet en speciel serie i rustfrit stål.

DSC_3774 DSC_3775

Lygten leveres i en karton æske med et vindue, på bagsiden af æsken er der et klistermærke med specifikationer. Det er samme mærke der bruges på både aluminium og stål udgaven, så der står at lygten er lavet af aluminium også på æsken med ståludgaven.

DSC_3782

Æsken indeholder lygten, et batteri, ekstra O-ring, en nøglering og en vejledning.

DSC_3790 DSC_3791

Lygten bruger en XP-E lysdiode, som er placeret i midten af en OP (Orange Peel, appelsinskal) reflektor.

DSC_4346

På hovedet af lygten er der nogle riller, så det lettet at holde fast når hovedet på lygten skal drejes.

DSC_3794

Selve elektronikken i lygten sidder i et messing modul, som også har gevindet og O-ringen. At gevindet er i messing er et plus for kvaliteten.

DSC_3795

Rundt om forbindelsen til batteriets plus pol er der en sort blød ring, denne ring dæmper raslen fra batteriet og virker også som mekanisk polaritets beskyttelse. Lygten bruger ikke den sædvanlige mekanisme til tænd/sluk (en ring på kredsløbskortet), det ser ud til at det klares ved at batteriet fjernes fra polerne i både top og bund.

DSC_3796

Et kig ind i batterirøres viser at det også har en blød ring og at der ingen fjeder er, men der er stadig noget fleksibilitet i forbindelsen.

DSC_3792

På ydersiden af batterirøret er der en god rifling, som giver et godt greb om lygten.

DSC_3793

Bagenden af lygten er beregnet til brug på en nøglering (Brug den medleverede nøglering som mellemstykke). På jævne hårde flader er det lige ved at lygten kan stå på bagenden.

DSC_4348

Så meget kunne jeg skille lygten af, uden at bruge værktøj.

Modes

Ovenstående tegning viser hvordan lygten skifter indstillinger, den starter altid på lav lysstyrke og når den kommer til høj, starter den forfra. Eneste undtagelse er hvis lygten, lige efter den er tændt, hurtigt slukkes og tændes indtil den kommer til blinkeindstillingerne.

Jeg kan godt lide denne lygte, den er nærmest den perfekte lygte til at side i et nøglebundt, især i ståludgaven.Målinger og data

DSC_3786

Lygten er beregnet til alle 1.5 volt AAA batteri typer (Alkaline, NiMH, Lithium).

Målt størrelse og vægt:
Længde: 72.4 mm
Diameter: 12.8 mm
Vægt: Aluminium: 23.2 gram med eneloop, Rustfrit stål: 35.2 gram med eneloop

Lygten bruger en Cree XP-E R2 lysdiode.

Measurements

I ovenstående tabel bruger jeg 800mAh eneloop batterier til måling og estimering af drifttiden. De estimerede lumen er beregnet ud fra de opgivne 82 lumen og så skaleret ud fra målt lysstyrke. Jeg syntes at opgivne, målte og estimerede værdier passer ret godt sammen på denne her lygte.
Lygten har to høje styrker, den starter altid på den højeste og efter 3 minutter reducerer den lysstyrken lidt.

CurrentLux

Spændings sweepet viser at lygten er stabiliseret ned til omkring 0,8 volt, men sådan en stabilisering har en bagside, lygten bruger op til 2 ampere fra batteriet!

Runtime

Drifttiden viser tydeligt at lygten reducerer lysstyrken efter 3 minutter, den viser at alkaline batterier har en meget kort drifttid på høj lysstyrke og at alkaline batterier heller ikke kan levere energi nok til at lysstyrken kan stabiliseres.

PreonReVOHigh

Lygten bruger strømstyring for at regulere lysstyrken, dvs. ingen pwm. Der er dog noget høj frekvent støj i reguleringen på omkring 66 kHz, der er dog fuldkommen usynligt. Grafen er for høj lysstyrke.

PreonReVOStrobe
PreonReVOStrobeRegulation

Strobe er på 8.9 Hz med 33 % duty cycle og bruger høj lysstyrke. Reguleringsstøjen kan også ses her.

PreonReVOSOS

SOS bruger en 0,36 sekund puls som prik og bruger 12,8 sekunder på at sende hele sos'et. Der er 3,3 sekunder pause før den starter på næste sos. SOS sendes på høj lysstyrke, men pauserne er ikke helt slukket, de er på lav lysstyrke.

PreonReVOBeacon
PreonReVOBeaconStart

Beacon er et kort glimt på 0.23 sekund med mellem lysstyrke, derefter er der 11.4 sekund til næste blink. Lygten slukker ikke helt imellem blinkene, men lyser med lav lysstyrke.
Når beacon vælges, så vil lygten blinke med 5 hurtige pulser for at vise at beacon er valgt, de er vist på nummer to kurve.Sammenligning med andre lygter

Ray S20 NiMH, Ray S20 LiIon, 4Sevens Preon ReVO
DSC_4397a DSC_4398a DSC_4399a

4Sevens Preon, Fenix LD01, ITP A3 update
DSC_4400a DSC_4401a DSC_4403a

Den fulde sammenligning med flere billeder af lyset og grafer med målinger findes her.